Herrer

1927/28
DBU kommer på banen i 1927/28 med den første landsdækkende Danmarksmesterskabs-turnering. Tilløbet havde været en Cup-turnering mellem de enkelte vindere af Lokalunionernes respektive turnering. Og her havde KBUs vinder særstilling – i erkendelse af, at Danmarks stærkeste fodboldhold spillede i KBU. KBUs vinder var selvskrevet til finalen om det danske mesterskab – modstanderen fandt de andre Lokalunioner gennem indledende cupkampe mellem deres respektive vindere (reelt et Provinsmesterskab og vindere af den lille cupturnering kaldte sig da også Provinsmester).

I 1927/28 starter man den første egentlige (ordinære) turnering med en 10-holdsrække. 7 af deltagerne var fra KBU – så rejsebesværet var til at overse for KBUs klubber. De 7 var Fremad Amager, KB, B 93, Frem, AB, HB og B 1903. Det kuriøse er, at man ikke får kåret en dansk mester, men hele 3 – for B 93, Frem og B 1903 slutter helt lige i point og man havde endnu ikke fået udtænkt, hvordan man så skulle få dem rangeret. Sæsonen efter udvides til hele 9 KBU-hold – nye er HIK, Viktoria og ØB, mens HB må tilbage til KBU. 3. sæson beslutter man at koble en Oprykningsserie på DM-mesterskabsturneringen.

1936/37
Den model holder frem til sæsonen 1936/37, hvor man deler Oprykningsserien i flere serier, hvor KBU får hold med i både Serie 2 og 3.

1940
Besættelsesårene giver problemer – det er svært at rejse rundt i landet. Så man hutler sig igennem med at oprette flere DM-kredse – pudsigt nok med Kreds 3 som den absolut stærkeste. Men det har samme formål – der skal kåres en dansk mester – og det klarer man ved hjælp af et slutspil.

1945
Efter Befrielsen i 1945 beslutter man at indføre divisionsfodbolden – 3 af slagsen. Man lægger ud med at placere 6 KBU-hold i 1. division : B 93, KB, AB, Frem, Fremad Amager og B 1903 – 3 i 2. division : ØB, KFUM, HIK og 2 i 3. division : Brønshøj og Dragør. Det system kører videre – undervejs kobler man en Kvalifikationsrække på i 1950/51, hvor Vanløse bliver KBUs deltager.

1966
Systemet er levedygtigt – holder helt frem til 1966, hvor DBU beslutter sig for at udvide med Danmarksserien opdelt i kredse, så den dækker hele landet ; men uden at den enkelte kreds er landsdækkende.

Nogle sæsoner er der også en opdeling af 3. division i øst og vest. I den første Danmarksserie får 10 KBU-hold plads – 4 af dem er 2. hold (B 1903 2, KB 2, Frem 2, Hvidovre 2). Fra 2001-2008 har der været en Kvalifikationsrække under Danmarksserien.

DBU har ændret utallige gange på sine rækker – der har været mellemliggende kvalifikationsspil; antal hold har svinget; navnene har ændret sig; rækkerne har været landsdækkende for så at blive regionale til igen at blive landsdækkende osv. ; antallet af op- og nedrykkere har varieret ; kunne der være 2. hold med osv. Men det ændrer ikke ved, at KBU og i dag DBU København gennem sin seniorturnering har skullet levere oprykkere til DBU og tage imod københavnske nedrykkere herfra. Og har måttet indrette sin turnering på det - gennem op/nedrykkere, nogle år kvalifikationskampe, ændre turneringsåret m.v.

Siden kommer Old Boys/M+32 og Veteran/M+40 til i form af Øst-rækker fælles med DBU Sjælland.