Den første turnering 30. april blev en stor succes for de ni spillere, der deltog, og flere herberger og spillere vil gerne deltage næste gang.

Men det er ikke alle i målgruppen, der ligger inde med en PlayStation 4 til at trække det nyeste spil, og hvordan kan man i det hele taget være udsat eller hjemløs, og samtidig have adgang til en PlayStation?

Det giver OMBOLD´s konsulent med ansvar for frivillighed, Fie Biehl Rotheisen, et svar på.

-Vi har alle former for mennesker hos os, der deltager i vores aktiviteter. Misbrugere, hjemløse men også socialt udsatte og psykisk sårbare. De mennesker der bor på herberger og væresteder, har ofte et fællesrum, hvor de nogle gange har en PlayStation. Med e-fodbold-turneringen har vi primært ramt den målgruppe af privatpersoner og herberger, der i forvejen har en eller flere PlayStations. De brugere der bor hos en kammerat på en sofa, og spiller i forvejen, har ofte erhvervet sig en PS.

Indsamler aflagte PS 3 og 4
Herberger og privatpersoner der ikke har en PS4, kunne ikke deltage i turneringen. Som en bruger skrev på Facebook, ”Fed måde at gøre det på:) dog virkelig trist for os uden PlayStation 4😥.”

Derfor har OMBOLD skubbet til deres igangværende kampagne, hvor de netop indsamler brugte PlayStations til deres brugere.

­- Vi prøver at få nogle flere med ved at indsamle brugte PlayStations som nogle måske bare ville smide ud. Indtil videre har vi været ude på et herberg med 6 PlayStations, og derudover har vi flere liggende, som vi skal finde ud af, hvor skal hen, fortæller Fie Biehl Rotheisen.

Selvom der er mange, der selv bruger deres PlayStation her i Corona perioden, får OMBOLD stadigvæk henvendelser fra folk, der gerne vil donere, og de undersøger muligheden for at søge støtte/fonde til at få finanseret nogle Playstations.

I det virtuelle univers er alle ens
OMBOLD tilbyder fodbold og hacky sack aktiviteter i parker og på åbne pladser. Det er frivilligt, uforpligtende og med Coronaafstand. Der er altid en træner, som sætter i gang, og de fremmødte er glade for at kunne mødes, snakke og spille med hinanden.

Det virtuelle rum er derfor et godt alternativ til at mødes i nedlukningsperioden også med brugere i andre kommuner. Men der er også en anden håbefuld gevinst ved at gå online med brugerne.

-Det virtuelle fællesskab er fint, fordi der mødes man over et computerspil, og man ser ikke anderledes ud end alle andre. Der er ikke nogen af de fysiske barrierer, der kan være for at komme til et fysisk møde, hvilket er meget fint. Vi håber på, at når man så lærer folk at kende gennem computerspillet, så kan det være en indgang til at finde modet til at komme til en fysisk træning eller et stævne i fremtiden, forklarer Fie Biehl Rotheisen.

OMBOLD kører videre med e-fodbold-turneringen hjulpet på vej af DBU København. Næste turnering er på fredag kl. 14.00 og fremover fast hver torsdag klokken 15.00. Man tilmelder sig ved at skrive sit PlayStation brugernavn til fie@ombold.dk eller 20901836.

Sådan donerer du din gamle PlayStation
Afsprit din gamle PS 3 eller 4 plus spil og kom det hele i en pose. Send en mail med dit navn og telefonnummer til OMBOLD via: andreas@ombold.dk, så bliver du kontaktet for at aftale tidspunkt for afhentning ved din hoveddør.

OMBOLD er en Nonprofit organisation, der siden 2003 har udviklet et fodboldkoncept, der specifikt er målrettet samfundsgrupper, der ikke naturligt opsøger almindelige idrætsforeninger. OMBOLD har vist, at det er muligt at tiltrække socialt, udsatte og motivere til engagement og deltagelse i fysisk aktivitet – båret af ønsket om et positivt socialt fællesskab. Det hele sker under mottoet: Fodbold, Fællesskab, Forandring.