I ifølge de nyeste medlemstal fra DIF har klubberne i Københavns Kommune 28.640 medlemmer, som tilsammen deler 122 fodboldbaner (11M) foruden et antal mindre baner (5M og 8M). Med reglen om max. 10 medlemmer pr. bane er det få spillere, der nu får mulighed for at corona-træne i deres klub. På Frederiksberg er udfordringen den samme – her deler KB, FB og FA2000, som tilsammen har over 6.000 medlemmer, elleve 11M baner på Jens Jessens Vej.

- Det er svært at se hvordan breddeklubberne i København for alvor skal komme i gang med fodboldaktiviteter med de her anvisninger. Der er simpelthen for mange medlemmer og for lidt plads, siger DBU Københavns formand, Jesper Gradert.

- Vi har stor tiltro til at vores klubber kan håndtere at dele en 11-mandsbane op i flere zoner, og afholde træning efter myndighedernes anbefalinger, for et større antal medlemmer, siger Jesper Gradert.

DBU København forsøger nu at komme i dialog med de lokale myndigheder og politikere, så reglerne kan tilpasses de københavnske forhold, og flere kan komme i gang med at spille fodbold efter myndighedernes anvisninger og fodboldens corona-regler.