Henriette Dahl bliver ny træneransvarlig
Projekt P pigerne får i denne sæson en kvinde ved roret. Den 32-årige tidligere BSF og Brøndbyspiller, Henriette Dahl, er netop kommet i stald hos FCK med ansvaret for Projekt P og Skills træning i FCK´s samarbejdsklubber.

Henriettes tyveårige fodboldkarriere er primært indtruffet på grønsværen hos BSF men også i Brøndby med utallige kampe i 3F ligaen. Hendes trænererfaring er også fra BSF, hvor hun var træner på deres daværende 1. divisionshold. Henriette har desuden været assistenttræner for FCN kvindesenior.

-Nu har jeg selv været en del af elitemiljøet i mange år, så tanken med min deltagelse i Projekt P er, at jeg kan give noget af det tilbage, jeg selv har fået, svarer Henriette Dahl på spørgsmålet om hendes motivation.

Henriette Dahl vil i opstarten samarbejde med Steen Gleie, og hun får tilknyttet en fast assistenttræner, som ikke er navngivet endnu.

- Jeg har talt med Steen Gleie om, at vi skal have lavet en planlægning, der er specifik i forhold til pigerne og ikke ud fra den måde vi træner drenge på, fortæller Henriette Dahl.

Klubber
25-30 klubber har potentiale for at deltage i forårssæsonen, da de har pigespillere i én eller flere af de årgange, som Projekt P henvender sig til.

Første træningspas er fredag d. 13. marts, hvilket betyder at træningsdagen er uændret. Projekt P har 12 træningspas i foråret med ca. en måneds interval for hver bydel. Det samme er gældende i efteråret.  

Mødetiden er skubbet en smule, så der nu er mødetid kl. 16.40. Træningen starter ligesom sidste år kl. 17.00.
 Vi siger velkommen til JIF Hakoah, som er ny klub i projektet. Derudover håber vi at se mere til klubberne; Fix, skjold, Fremad Amager, AB Tårnby, KFUM, Ørestad, FB og B93, mens Kastrup Boldklub er klar til deltagelse i efteråret.

Årgange
Årgangene U11 til U16 bliver alle tilbudt at deltage. U11 som ny målgruppe og U16 med en højere grad af medbestemmelse på træningens niveau og indhold for at fastholde denne årgang.

Niveau
Projekt P 2020 vil have fokus på at tilpasse niveauet, så spillerne bliver matchet bedst muligt. Det betyder i praksis, at trænerne melder et niveau ind for deres spillere (A, B, C), hvorefter projektlederen danner grupper.

-Niveaudelingen af pigerne skal jo til for, at vi rammer så mange som overhovedet muligt, og kan presse pigerne med udgangspunkt i det niveau de har. Vi ønsker ikke at nogle skal udstilles, men at de bliver mødt på det niveau de er på og udvikler sig bedst muligt, forklarer Henriette Dahl.  

Bydelstræningerne er åbne for alle U11 – U16 spillere, uanset niveau. Formålet er fastholdelse af pigespillere i de frafaldstruede årgange, og har individuel udvikling, socialt sammenhold og udvikling af klubtrænere som primære fokuspunkter.

-Vores opgave er at finde det niveau spillerne har og ikke omvendt. Det er ikke spillerne, der skal stile efter at nå det niveau vi har, men vi skal stile efter at ramme spillernes niveau, fastslår Henriette Dahl.

Facebook
Projekt P har fået sin egen Facebook side, Projekt P. Bydels-fodboldtræning for piger i København. Formålet med siden er, at alle kan lægge billeder op, dele gode historier og andet indhold, der kan styrke sammenholdet. Vigtige informationer sendes stadig på mail.

-Jeg glæder mig til at møde en masse piger, som har mod på at lære noget nyt. Jeg håber, jeg kan motivere nogle af pigerne til at ville endnu mere med deres fodbold, og fortælle dem, at hvis de har en drøm, skal de gå efter den, ligegyldigt hvad alle andre siger, afslutter Henriette Dahl. 

 

 

Billede FA2000 Projekt P 1 FA2000 som deltog sidste år.