Budgetforliget i Københavns Kommune er på plads, og fodbolden kan glæde sig over en række enkeltstående tiltag, som har fået bevilget midler i det kommende år. Projekt Brobold, som er et fodboldprojekt under BK Skjold, BK Vestia og Nørrebro United er et af de tiltag, som borgerrepræsentationen prioriterede i det nye år.

Med projektet Brobold skal der skabes mere banekapacitet ved at omdanne aktivitetsarealer i byrummet til byrumsbaner, der er velegnede til organiseret fodboldtræning. I det kommende budget er der afsat midler til at otte mindre byrum får etableret lys og kunstgræs, så de kan bruges til fodboldtræning.

-Vi takker de partier, som var med til at sætte idrætten på dagsorden i København. Det er meget positivt, at et nytænkende initiativ som Brobold, der kan løfte en del af facilitetsudfordringen i de københavnske brokvarterer er prioriteret, siger administrationschef Jan Kristensen i DBU København.

Han glæder sig også over en sejr til Sundby BK, der kan se frem til at få opgraderet klubbens omklædningsfaciliteter med en ny tilbygning, som kan understøtte den flotte medlemsfremgang i klubben.

-Sundby Boldklub ligger i et område af København med stor befolkningstilvækst. Klubben er vokset markant igennem en årrække, og nu får de endelig omklædningsfaciliteter, som kan understøtte den flotte fremgang siger Jan Kristensen.

Tiltag til gavn for fodbolden i København:

  • Flere midler til sociale partnerskaber mellem kommune og foreninger.
  • Omklædningsfaciliteter i Sundby Boldklub.
  • Genindførsel af halinspektører i Bellahøjhallerne, Sundby Idrætspark, Ryparken og Vanløsehallerne.
  • Indsats for flere aktive børn i foreninger – flere børn fra udsatte områder skal inkluderes i idrætsforeninger.
  • Brobold, hvor otte mindre byrum etableres og opgraderes med bl.a. kunstgræs og lys.

Budgetaftalen er indgået mellem Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre, Alternativet og Venstre.