En lille flok bestående af ungdomsformænd og repræsentanter fra DBU Københavns Pigegruppe var derfor draget mod vest i weekenden for at se lidt nærmere på, hvad der ligger bag FC Thy Pigers succes.

Formanden for FC Thy Piger, Bent Andersen, siger, at man gerne vil være det friske pust fra vest, hvor man tænker nyt og tør tænke nyt.

Og det fik gæsterne fra København mange eksempler på i løbet af weekenden. F.eks. er der ingen storesøster eller lillesøster i samarbejdet - alle parter er ligeværdige. Bredden tilgodeses på lige fod med eliten, så ingen bliver forskelsbehandlet i forhold til trænere, ture, stævner etc.

Når et varigt samarbejde mellem flere selvstændige fodboldklubber, nogle store, nogle små, skal lykkes, skal der sluges en hel del større og mindre kameler. Alle skal være med på at gøre tingene på en anden måde end man er vant til fra moderklubben. Et eksempel er den fælles træning flere gange om ugen, hvor cirka 100 FC Thy piger træner samtidig men på skift i de enkelte klubber.

Weekendens program bød på kampe i U18 DM og 3F Ligaen, sponsorarrangement i Nordjyske Lounge på Sparekassen Thy Arena foruden besøg på landbruget Dalgaard, hvor formand Bent Andersen og FC Thy Pigers samarbejdsudvalg gav gæsterne fra øst et grundigt indblik i projektet.

På bonussiden fik deltagerne også et behageligt indblik i thyboernes store gæstfrihed, deres virkelig gode og rigelige mad og ikke mindst muligheden for at klø en sød kalv bag ørerne. 

Læs mere om studieturen til FC Thy Piger i det kommende nummer af Fodboldmagasinet København.