Vi vil pigefodbolden i DBU København

Vil du gøre din viden til handling sammen med os?


Vi søger frivillige ildsjæle, som brænder for pigefodbolden i DBU Københavns område. Foto: DBU København 

DBU København har en ambition om at få knækket kurven/nødden og få sat skarp fokus på pigefodbolden i København. Sammen skal vi udfordre og understøtte hinanden så vi kan få flere piger til at spille fodbold og samtidig arbejde målrettet på at fastholde pigerne i de københavnske klubber. Det skal være sjovt, inspirerende og lærerigt – og tilpasset lokale ambitioner.

Med afsæt i relevant viden vil vi sammen med jer sætte initiativer i gang, der skal styrke og realisere ovennævnte mål.

DBU København vil derfor nedsætte en arbejdsgruppe med deltagere, som gerne vil sætte sin viden i spil og brænder for at gøre noget aktivt for pigefodbolden i København. Der bliver koblet en følgegruppe til arbejdet med pigefodbolden, som skal bidrage som mønsterbryder og nøddeknækkere på de blinde pletter vi har i fodboldkulturen og særligt ift. pigefodbolden.

Arbejdsgruppen vil bestå af 5-7 frivillige ildsjæle, en projektleder, bestyrelsens projektansvarlige, en administrationsansvarlig.

Deltagere til arbejdsgruppen

Vi søger derfor dig! En frivillige ildsjæl, der har en brændende interesse for at styrke pigefodbolden (0-18 år) i København. Dette uanset hvilken rolle (træner, leder, spiller o.a.) eller tilknytning du har til fodbolden. Det vigtigste er, at du gerne vil dele din viden, ideer og erfaringer med pigefodbold og klubliv, og har lyst til at arbejde med at samle og omsætte ny viden til brugbare metoder, nye tiltag. Det handler altså om at omsætte viden og idéer til praktik og handling.

Arbejdsgruppen skal bl.a. arbejde med følgende:

  1. Udarbejde idéer til hvordan der skal indsamles viden, data og fakta på pigeområdet med afsæt i hvad vi allerede ved
  2. Den viden analysearbejdet generer skal, sammen med deltagernes ideer og forslag, gøres realiserbar og afprøves i interesserede fokusklubber
  3. Arbejdsgruppen skal bidrage til at afdække effekterne af det, der allerede gøres i klubberne på pigefodboldområdet dvs. både i børne- og ungdomsfodbolden, trænerområdet og ift. klubkultur og ledelse – hvad virker og hvad forhindre rekruttering og fastholdelse
  4. Effektmåling på arbejdsgruppens ideer og eksperimenter der afprøves i fokusklubberne undersøges i løbet af 2018
  5. Arbejdsgruppen skal søge at indtænke mulige samarbejdspartnere (youtuber, medier, virksomheder/gymnasier/idrætsefterskoler/skoler/børnehaver, andre udvalg mv.) og søge sparring med følgegruppen.
  6. Nye og alternative fodboldtilbud - nye tiltag, som kan forbedre fodboldproduktet til gavn for både eksisterende og nye spillere og klubber.

Du kan forvente at der bliver 10-12 møder i 2017 og foråret 2018. Der må forventes en vis arbejdsmængde mellem møderne, et stort engagement, samt hurtig eksekvering – fra idé til handling.

1.møde i arbejdsgruppen afholdes primo maj.

Ansøgningsfrist 4. april 2017 kl. 12.00.

Er du lige den vi søger, så send nogle linjer om dig selv til administrationschef, Jan Kristensen, jank@dbukoebenhavn.dk.

Log ind