BORGMESTER PÅ BESØG I BK UNION

Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen var forbi GET2 fodboldskolen i Nordvest, hvor der både blev spillet fodbold og talt om fodboldens rolle i samfundet.


BK Unions nye anlæg er den perfekte ramme om GET2 fodboldskolen i Københavns Nordvest-kvarter. Foto: DBUK

Der er masser af glade børn på den nye kunstgræsbane ved Genforeningspladsen i denne uge, hvor BK Union er værter for en Get2 fodboldskole, der giver børn og unge mulighed for at komme på fodboldskole til en reduceret pris.

Københavns kultur- og fritidsborgmester var onsdag forbi fodboldskolen for at hilse på de mange deltagere og få en god dialog om fodboldens rolle i samfundet – bl.a. på baggrund af den for nylig offentliggjorde DIF undersøgelse, der viser, at foreningsidrætten har store positive effekter på børn i udsatte boligområder. Blandt effekterne er bedre skolegang, højere grad af tryghed, mere livskvalitet og bedre fællesskaber.

Et af de emner, der blev diskuteret var behovet for flere sociale partnerskaber, der kan give flere ansatte i foreningerne og i sidste ende føre til flere frivillige hænder. En sådan indsats er helt afgørende, hvis klubberne skal udvikle sig og BK Union er selv et godt eksempel herpå. For ét år siden fik klubben sin første fuldtidsansatte og det har bl.a. ført til en flot medlemsvækst på over 100 børn og unge samt tæt på en fordobling af antallet af frivillige i Nordvest-klubben.  

-Det er guld værd at man har nogle, som kan følge op i hverdagen og evner at fastholde de frivillige, der på den måde får mulighed for at koncentrere sig om det de er gode til, fortæller Bo Sten Hansen, som er formand i BK Union.  

Han ser frem til at Københavns Kommune afsætter endnu flere ressourcer til området og derved anerkender foreningslivets betydning for lokalsamfundet.  

-Sporten er den sidste bastion, hvor man mødes på tværs af sociale skel. Det ser vi her i BK Union og det er noget af det smukkeste ved spillet, lyder budskabet fra Bo Sten Hansen.

Du kan læse mere om Get2 Fodboldskolerne her. 

Log ind