Nye medlemmer kravler ind i 8’erne

I B1908 har man med hjælp fra DBU Københavns udviklingspulje taget initiativ til fodbold for de mindste. Baby fodbold hitter hos 8érne.


Babyfodbold hitter i B1908. Hør mere om aktiviteten på DBU Københavns børneseminar. Foto: Jan Amtrup.

Siden marts 2015 har B1908’s anlæg været fyldt med kravlende småbørn og deres forældre om lørdagen. Med støtte fra DBU Københavns udviklingspulje har klubben nemlig startet projekterne Baby 1908 og B1908 KIDS, der tilbyder fodbold for børn allerede fra et års alderen. Idémageren bag projektet er Jan Amtrup. Han ser det som en mulighed for at skabe fællesskab og tidlig medlemsrekruttering.

Hvordan er projektet forløbet?
-Vi kunne allerede for en måned siden konstatere, at vi har fået 65 nye medlemmer, så det går rigtig godt. Vi får en ualmindelig stor opbakning fra forældre, bedsteforældre og andre i klubben. Et af projektets fokusområder er at skabe nye trænere og ledere i klubben, og der er mange i klubben, der hjælper til, både pige- og drengeafdelingen.

-Når vi er færdige hver lørdag, går alle ind i klubhuset i 30-60 minutter. Her kan man møde andre forældre, kulturer og religioner og skabe netværk. Sådan kan forældrene bygge bro tidligere og få et fælles afsæt, inden deres børn lærer hinanden at kende. Vi har gjort det til et fællesskab. Og så er det rent faktisk forældrene, der skal være med til at skabe det. Jeg tror, det er godt, at folk skal tage et aktivt valg frem for at blive presset ud i det.

Hvad kan andre klubber lære af jeres erfaringer?
-Vi kan f.eks. fortælle en klub i Nyborg: I kunne sagtens få mange flere medlemmer, og I kunne få en bedre rekrutteringsmetodik ved at åbne op for 0-5 år. Og så kan vi vise dem, hvordan man gør det. Jeg har valgt at sætte nogle penge af til IT-midler. Om nogle få uger kommer der en hjemmeside, der hedder babyfodbold.dk, hvor man kan se vores manualer og træningsvideoer. Jeg kunne godt tænke mig at der lige pludselig var 200 eller 300 klubber i Danmark, der fik øjnene op for babyfodbold, eller på en eller anden måde var med til at fremme fodbolden i de yngre årgange. Det vil vi gerne have DBU’s opbakning til.

Hvordan forankres projektet i klubben?
-Det gør vi ved at skabe et fællesskab, hvor alle er interesserede i det – pigeafdelingen, drengeafdelingen og voksne, der kommer og hjælper lidt til. Og ved at det er sjovt. Vi har et U4 og et U5 hold nu, der kun er med om lørdagen, og der er tanken selvfølgelig, at vi skal have dem med i nogle turneringer. Og så er der måske nogle af dem, der gerne vil træne lidt mere med, og så kan de komme torsdag til almindelig træning i klubben og fortsætte med at komme om lørdagen. Og så må vi køre videre den vej.

Du kan høre meget mere om babyfodbold i B1908 når Jan Amtrup og Mogens Lind fortæller om deres erfaringer på DBU Københavns børneseminar. Læs mere her.

DBU København vil den kommende uge bringe udvalgte historier fra klubber, der har modtaget midler fra DBU Københavns udviklingspulje. Artiklerne har været bragt i det seneste nummer af Københavnsk Fodbold.

Log ind