DBU SKOLEPOKALEN

Ekstra Bladets skolefodboldturnering ejes og drives fra 2019 udelukkende af DBU under navnet DBU Skolepokalen. Det betyder en del ændringer i opbygningen af den legendariske turnering.

Ekstra Bladets Skolefodboldturnering har siden 1961 været en fast tradition i dansk fodbold. Knapt 700.000 skolebørn har været med i turneringen, hvor prominente landsholdsnavne som Preben Elkjær, Michael Laudrup og Pierre Emil Højbjerg også har deltaget.

Skoleturneringen har tradition for at skabe glæde og dyrke fodboldens fællesskab over hele landet. Det vil fortsat være styrken i den nye turnering, som får en ny struktur med to gruppespil i de indledende runder og et slutspil med knock-out kampe.

De nye gruppespil, som spilles i de indlende runder spilles i stævneform, hvor holdene inddeles i puljer á op til 4 hold inden slutspillet, der starter med 1/8 finaler.

Samarbejde med den lokale klub

Arrangementet omkring de indledende kampe påhviler skolerne. I gruppespillet er der lagt op til, at der spilles på flere baner, og hvis den arrangerende skole ikke selv har en bane(r), så er det oplagt at kampene spilles på et af de idrætsanlæg, der administreres af skolens kommune eller fodboldklubben i nærområdet. Dermed får skolen og den lokale fodboldklub en enestående chance for at etablere et tættere samarbejde, hvor klubben kan vise sig frem for skolerne.

Tilmeld dit hold nu

Alle danske folkeskoler, privatskoler, fri- og efterskoler kan tilmelde både drenge- og pigehold til turneringen, som starter i august 2019. Læs meget mere om den nye turnering på www.skolepokalen.dk – eller klik her for at gå direkte til tilmelding.

Prisen for deltagelse er 350 kr. pr. hold.

Hver skole kan deltage med op til to drenge- og to pigehold i turneringen.

Vil du se en kamp – tjek datoerne her. De enkelte kampe vil fremgå af din lokalunions hjemmeside.

• 1/8 finaler: 30.09.2019 til 13.10.2019
  • Kvartfinaler: 21.10.2019 til 03.11.2019
  • Semifinaler: 04.11.2019 til 17.11.2019
  • Kredsfinaler: 18.11.2019 til 01.12.2019
  • Finalerne afholdes i slutningen af april 2020.

Læs mere på

www.skolepokalen.dk

Fakta:

• DBU Skolepokalen er en landsdækkende fodboldturnering, der siden 1961 har samlet flere hundrede tusind børn og unge fra landets skoler omkring fodbolden. Alle danske folkeskoler, privatskoler, friskoler og efterskoler kan deltage med to drenge- og to pigehold hver.
  • I 2019 er der 1167 deltagende hold fordelt på 8 kredse i Danmark. 664 drengehold og 503 pigehold.
  • En indledende kamp varer 2 x 15 minutter, og der spilles 3 kampe pr. hold i en pulje på 4 hold. Der spilles 11-mandsbold på stor bane.